Specialisatie

Sport-podotherapie

In 2013 heb ik de 2-jarige post-bachelor opleiding tot sport-podotherapeut met succes afgerond. Daardoor ben ik in staat om sporters met blessures goed te begeleiden. Indien er een blessure is, zal optimaal presteren even niet mogelijk zijn.  Het doel is dan ook om de sporter te helpen en het mogelijk te maken dat de voeten weer optimaal kunnen functioneren tijdens het sporten.

CAD CAM systeem

In de praktijk wordt gewerkt met geavanceerde apparatuur en technieken zoals een 2D scanner. Er wordt een 2D-scan van de voeten gemaakt en op basis van deze afbeelding ontwerpen wij mbv een tekenprogramma een zolenplan. De zolen worden daarna door een computergestuurde freesmachine geslepen. Daarna worden ze handmatig afgewerkt (leerdekje op de zool).

Manuele therapie

Deze vorm van therapie krijgt steeds meer zijn opkomst in de podotherapie-wereld. Indien er 1 of meerdere blokkades in de voet zit, doordat er een afwijkende stand is en er bepaalde bewegingen in gewrichten niet meer gemaakt kunnen worden, zal de voet niet goed kunnen functioneren. Spieren,pezen en banden raken hierdoor overbelast. Om de blokkades op te heffen, zullen we gebruik gaan maken van verschillende manipulatietechnieken. Dit zijn snelle, korte bewegingen om een vastzittend gewricht weer los te maken. Manipulatie dient vaak ter ondersteuning van een andere therapie die de podotherapeut vervaardigd, zoals een podotherapeutische corrigerende of compenserende zool.

RS-scan

Dit is een drukmeetplaat met ingebouwde sensoren. Je kunt hiermee statische en dynamische afdrukken van de voet maken en zo heel nauwkeurig de belasting van de voeten meten. Met deze apparatuur kunnen we digitaal het looppatroon van de patiët analyseren.  Dmv de gait-line (grondreactiekrachten) en de drukverdeling onder de voeten tijdens lopen, komen we meer te weten over het functioneren van de voet in verschillende fases van het lopen.

Diabetes Mellitus

De podotherapeut is een specialist in het screenen en behandelen van de diabetische voet. Tevens zullen wij indien nodig een groot deel van de wondbehandeling op ons nemen.

Verder kunt u bij ons voor een breed scala aan behandelingen en services terecht. Wilt u meer weten over ons en onze specialisaties neem gerust contact met ons op of bezoek verder de website.